Search
  • verdantwellness33

VERDANT ezMeal - Meal Replacement: Apakah kebaikannya?

VERDANT ezMeal Meal Replacement secara langsung boleh ditambah dan goncangkan dengan baik sama ada dalam air suam atau sejuk. Makanan lain boleh ditambah untuk meningkatkan rasa dan nutrisi. Jadi, bolehkah susu ditambahkan ke meal replacement? Apakah kebaikan meal replacement?


Meal replacement dapat membekalkan nutrisi yang diperlui oleh tubuh manusia, tetapi anda juga boleh tambah dengan buah-buahan dan sayur-sayuran, susu, bijirin, dll.


Kelebihan meal replacement Verdant ezMeal termasuk:


1. Mengurangkan lipid darah dan memperbaiki masalah hati berlemak;


2. Mengawal gula darah untuk mengelakkan kenaikan gula darah setelah makan. Sesuai untuk orang yang mempunyai masalah diabetik;


3. Mengawal tekanan darah, khasnya pada golongan yang menghadapi masalah obisiti;


4. Ubah tabiat makan dan bantu mengekalkan badan langsing.


Nota Penting:


1. Minum air: minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari. Apabila lemak badan dibakar dan digunakan, tubuh memerlukan air yang mencukupi untuk meningkatkan metabolisma badan. Ketika ini, badan senang kekurangan air sebab pembuangan toksik akan berlaku.


2. Serat makanan: Makan lebih banyak sayur-sayuran atau makanan berserat tinggi lain untuk membantu pergerakan usus. Sayuran hijau rendah kalori dapat mengurangkan rasa lapar juga. Apabila anda rasa lapar, anda juga boleh memilih buah-buahan yang berkalori rendah seperti tomato, jambu batu, dll.


3. Pengambilan protin: Ambil makanan kaya dengan protin seperti kacang, susu, telur, dan daging setiap hari untuk meningkatkan protin dalam badan anda.


4. Senaman: Senaman dapat meningkatkan pembakaran kalori semasa menurunkan berat badan, dan dapat membantu menguatkan otot, meningkatkan semangat, meningkatkan endorfin, dan memberi emosi yang senang ketika program penurunan berat badan dijalankan.


* Kandungan di atas adalah untuk rujukan sahaja.

.

#verdantezmeal #verdantwellness #spirulina #mealreplacement #ubikeledekungu #verdantwellness333 views0 comments